УЗ готова розгорнути на вокзалах «Фортеці незламності» ©

«Укрзалізниця» готова забезпечити людей теплом і всім необхідним на випадок блекауту та надзвичайних ситуацій. Для цього на вокзалах у будь-який момент протягом години готові розгорнути стаціонарні пункти обігріву. Про це повідомляє прес-центр УЗ Олександр Камишін.

«Підготовку до зими ми розпочали ще влітку. Насамперед ми забезпечили безперебійне електропостачання та повну автономність наших вокзалів. Для повної незалежності від централізованого теплопостачання ми виготовили на власних потужностях 10 тис. пічок для обігріву та заготовили необхідний обсяг дров. Усе це дозволило нам підготувати до розгортання на всіх 92 залізничних вокзалах «Пунктів незламності». А 16 найбільших з них у разі необхідності протягом години зможуть перетворитися на справжні «Фортеці незламності», - розповів голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

На території «Фортець незламності», крім того щоб зігрітися, люди зможуть зарядити свої гаджети та скористатися інтернетом, підключення до якого здійснюється через Starlink. За потреби у більшості «Фортець» можуть бути додатково розгорнуті дитячі зони та місця для надання першої медичної допомоги, створені у співпраці з «Лікарями без кордонів». До того ж друзі та партнери з World Central Kitchen готові забезпечити людей харчуванням та гарячими напоями.

Для підготовки до зими «Укрзалізниця» підключила низку міжнародних партнерів. Велика частина ініціатив профінансована Фондом Говарда Бафета, 35 генераторів та 50 дефібриляторів для вокзалів компанії надало Товариство Червоного Хреста України, 1200 базових аптечок та 200 професійних медичних рюкзаків надав White Stork. До створення «Фортець незламності» також підключалися UNICEF та Nova Ukraine. Також сьогодні у присутності посла США Бріджит Брінк «Укрзалізниця» отримала у якості допомоги від USAID та МOM 22,5 тис. термоковдр, які зігріють українців на вокзалах і в поїздах у разі блекауту чи інших позаштатних ситуацій.

«Ми вже отримали перший реальний досвід у Херсоні, де минулого тижня за годину змогли з партнерами розгорнути на вокзалі першу «Фортецю незламності», а також на Центральному вокзалі Києва, який після ворожих обстрілів тимчасово прихистив сотні пасажирів затриманих рейсів. Я щиро дякую народу, уряду та послу США Бріджит Брінк за підтримку та допомогу Україні. Дякую нашим партнерам з WCK, MSF, White Stork, Unicef та Товариству Червоного Хреста України за те, що завжди поруч. Окремо Фонду Говарда Баффета та особисто його засновнику за те, що з першого дня підтримували цей проєкт своїм досвідом та фінансуванням. Для нас це дуже цінно та важливо», - додав О.Камишін.

tbu.com.ua

 

УЗ готова развернуть на вокзалах «Фортеци несокрушимости» ©

«Укрзализныця» готова обеспечить людей теплом и всем необходимым в случае блекаута и чрезвычайных ситуаций. Для этого на вокзалах в любое время в течение часа готовы развернуть стационарные пункты обогрева. Об этом сообщает пресс-центр УЗ Александр Камышин.

«Подготовку к зиме мы приступили еще летом. В первую очередь, мы обеспечили бесперебойное электроснабжение и полную автономность наших вокзалов. Для полной независимости от централизованного теплоснабжения мы изготовили на собственных мощностях 10 тыс. печей для обогрева и заготовили необходимый объем дров. Все это позволило нам подготовить к развертыванию на всех 92 железнодорожных вокзалах «Пунктов несокрушимости». А 16 самых больших из них в случае необходимости в течение часа смогут превратиться в настоящие «Крепости несокрушимости», - рассказал председатель правления АО «Укрзализныця» Александр Камышин.

На территории «Крепость несокрушимости», кроме того, чтобы согреться, люди смогут зарядить свои гаджеты и воспользоваться интернетом, подключение к которому осуществляется через Starlink. При необходимости в большинстве «Крестец» могут быть дополнительно развернуты детские зоны и места для оказания первой медицинской помощи, созданные в сотрудничестве с «Врачами без границ». К тому же, друзья и партнеры из World Central Kitchen готовы обеспечить людей питанием и горячими напитками.

Для подготовки к зиме «Укрзализныця» подключила ряд международных партнеров. Большая часть инициатив профинансирована Фондом Говарда Бафета, 35 генераторов и 50 дефибрилляторов для вокзалов компании предоставило Общество Красного Креста Украины, 1200 базовых аптечек и 200 профессиональных медицинских рюкзаков предоставил White Stork. К созданию «Фортец несокрушимости» также подключались UNICEF и Nova Ukraine. Также сегодня в присутствии посла США Бриджит Бринк «Укрзализныця» получила в качестве помощи от USAID и МOM 22,5 тыс. термоодеял, которые согреют украинцев на вокзалах и в поездах в случае блекаута или других внештатных ситуаций.

«Мы уже получили первый реальный опыт в Херсоне, где на прошлой неделе через час смогли с партнерами развернуть на вокзале первую «Фортецу несокрушимости», а также на Центральном вокзале Киева, который после вражеских обстрелов временно приютил сотни пассажиров задержанных рейсов. Я искренне благодарю народа, правительства и посла США Бриджит Бринк за поддержку и помощь Украине. Благодарю наших партнеров из WCK, MSF, White Stork, Unicef и Общества Красного Креста Украины за то, что всегда рядом. Отдельно Фонд Говарда Баффета и лично его основателя за то, что с первого дня поддерживали этот проект своим опытом и финансированием. Для нас это очень ценно и важно», - добавил А.Камишин.

tbu.com.ua




Все права защищены © Транспортный бизнес 2008-2024

Перепечатка материалов сайта в полном или сокращенном виде только с письменного разрешения редакции.
Для интернет-изданий при перепечатке обязательна гиперссылка www.tbu.com.ua