У МЗС України на 99,9% впевнені, що РФія вийде із зернової угоди

РФія наступного місяця майже напевно вийде із укладеної за посередництвом ООН угоди щодо безпечного транзиту зерна в Чорному морі, оскільки їй більше не потрібні українські порти для експорту аміаку. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на явище посла з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Ольги Трофімцевої.

О.Трофімцева заявила, що російський виробник аміаку «Уралхім» знайшов альтернативний маршрут, і йому не потрібно намагатися експортувати аміак через Одесу.

«Зерновий коридор. 99,9%, що РФія вийде з нього у липні», - написала О.Трофимцева.

Як повідомляє Reuters , генеральний директор «Уралхіму» Дмитро Коняєв заявив минулого місяця, що спеціалізований аміачний термінал, перший етап будівництва якого має бути завершений на Таманському півострові в РФії до кінця 2023 р., може замінити одеський трубопровід.

Джерело: РБК-Україна

 

В МИД Украины на 99,9% уверены, что РФия выйдет из зерновой сделки

РФия в следующем месяце почти наверняка выйдет из заключенного через посредство ООН соглашения по безопасному транзиту зерна в Черном море, поскольку ей больше не нужны украинские порты для экспорта аммиака. Об этом сообщает РБК-Украина со ссылкой на явление посла по особым поручениям Министерства иностранных дел Украины Ольги Трофимцевой.

Е.Трофимцева заявила, что российский производитель аммиака «Уралхим» нашел альтернативный маршрут, и ему не нужно пытаться экспортировать аммиак через Одессу.

«Зерновой коридор. 99,9%, что РФия выйдет из него в июле», - написала О.Трофимцева.

Как сообщает Reuters, генеральный директор «Уралхима» Дмитрий Коняев заявил в прошлом месяце, что специализированный аммиачный терминал, первый этап строительства которого должен быть завершен на Таманском полуострове в РФ до конца 2023 г., может заменить одесский трубопровод.

Источник: РБК-Україна




Все права защищены © Транспортный бизнес 2008-2024

Перепечатка материалов сайта в полном или сокращенном виде только с письменного разрешения редакции.
Для интернет-изданий при перепечатке обязательна гиперссылка www.tbu.com.ua