У Києві завершили реставрацію історичної будівлі Річкового вокзалу

У Києві завершили реставрацію історичної будівлі Річкового вокзалу, розташованої на Поштовій площі. Про це повідомила Державна інспекція архітектури та містобудування, яка 7 квітня 2023 р. видала сертифікат про прийняття в експлуатацію першої черги будівництва - основних приміщень.

У Києві завершили реставрацію історичної будівлі Річкового вокзалу, розташованої на Поштовій площі. Про це повідомила Державна інспекція архітектури та містобудування, яка 7 квітня видала сертифікат про прийняття в експлуатацію першої черги будівництва - основних приміщень.

У 2021 р. Річковий вокзал в Києві здали в оренду приватному Американському університету в Києві (Американ Юніверсіті Київ), договір оренди будівлі площею 7700 кв. м підписали на 10 років.

У вересні 2022 р. перші студенти університету розпочали навчання в онлайн-режимі за трьома бакалаврськими й двома магістерськими програмами.

У межах реставрації фасад будівлі та її цінні панно були збережені. Всередині облаштували аудиторії, майданчики для зустрічей та спільної роботи студентів, конференц-зали, бібліотеку.

Київський річковий вокзал - розташований на правому березі Дніпра на Подолі в історичній частині міста. Збудований у 1957 - 1961 рр. Площа - 7700 кв. м. У 2016 р. набув статусу пам'ятки архітектури.

Джерело: ЛІГАБізнесІнформ

 

В Киеве завершили реставрацию исторического здания Речного вокзала

В Киеве завершили реставрацию исторического здания Речного вокзала, расположенного на Почтовой площади. Об этом сообщила Государственная инспекция архитектуры и градостроительства, которая 7 апреля 2023 г. выдала сертификат о принятии в эксплуатацию первой очереди строительства - основных помещений.

В Киеве завершили реставрацию исторического здания Речного вокзала, расположенного на Почтовой площади. Об этом сообщила Государственная инспекция архитектуры и градостроительства, которая 7 апреля выдала сертификат о принятии в эксплуатацию первой очереди строительства - основных помещений.

В 2021 г. Речной вокзал в Киеве был сдан в аренду частному Американскому университету в Киеве (Американ Юниверсите Киев), договор аренды здания площадью 7700 кв. м подписали на 10 лет.

В сентябре 2022 г. первые студенты университета начали обучение в онлайн-режиме по трем бакалаврским и двум магистерским программам.

В пределах реставрации фасад здания и его ценные панно были сохранены. Внутри обустроили аудитории, площадки для встреч и совместную работу студентов, конференц-залы, библиотеку.

Киевский речной вокзал - расположен на правом берегу Днепра на Подоле в исторической части города. Построен в 1957 - 1961 гг. Площадь - 7700 кв. м. В 2016 г. получил статус памятника архитектуры.

Источник: ЛІГАБізнесІнформ




Все права защищены © Транспортный бизнес 2008-2024

Перепечатка материалов сайта в полном или сокращенном виде только с письменного разрешения редакции.
Для интернет-изданий при перепечатке обязательна гиперссылка www.tbu.com.ua