США запідозрили 100 танкерів у порушенні стелі цін на російську нафту

Міністерство фінансів США запросило в судноплавних компаній із 30 країн інформацію приблизно про сотню суден, підозрюваних у транспортуванні російської нафти, порушуючи західні санкції. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За даними анонімного джерела видання, попри те, що подібні запити розсилають регулярно, нинішній став найзначнішим кроком такого роду відтоді, як країни «великої сімки» і Євросоюзу ввели наприкінці минулого року стелю цін на російську нафту.

Стала стеля забороняє танкерам користуватися страховими та фінансовими послугами західних країн, якщо вони купують її дорожче $60 за барель.

Видання повідомило, що минулого місяця США вже наклали санкції на власників двох танкерів, які перевозили російську нафту за ціною вище встановленої межі, що стало першим значним запровадженням цього заходу.

Джерело: РБК-Україна

 

США заподозрили 100 танкеров в нарушении потолка цен на российскую нефть

Министерство финансов США запросило у судоходных компаний из 30 стран информацию примерно о сотне судов, подозреваемых в транспортировке российской нефти, нарушая западные санкции. Об этом сообщает РБК-Украина со ссылкой на Reuters.

По данным анонимного источника, несмотря на то, что подобные запросы рассылают регулярно, нынешний стал самым значительным шагом такого рода с тех пор, как страны «большой семерки» и Евросоюза ввели в конце прошлого года потолок цен на российскую нефть.

Устойчивый потолок запрещает танкерам пользоваться страховыми и финансовыми услугами западных стран, если они покупают его дороже $60 за баррель.

Издание сообщило, что в прошлом месяце США уже наложили санкции на владельцев двух танкеров, перевозивших российскую нефть по цене выше установленного предела, что стало первым значительным введением этого мероприятия.

Источник: РБК-Україна




Все права защищены © Транспортный бизнес 2008-2024

Перепечатка материалов сайта в полном или сокращенном виде только с письменного разрешения редакции.
Для интернет-изданий при перепечатке обязательна гиперссылка www.tbu.com.ua