На автодорозі М-03 Київ - Харків - Довжанський капітально відбудовано міст через р.Трубіж ©

Повноцінний рух мостом відкрито й автівки рухаються дорогою державного значення. Ця міжнародна траса сполучає столицю з Полтавщиною і Харківщиною та є однією з ключових доріг країни. Про це повідомляє прес-служба Мінрозвитку громад та інфраструктури.

Міст через Трубіж було підірвано на початку повномасштабного вторгнення РФії. Після звільнення області від російських загарбників дорожники оперативно влаштували поруч з мостом тимчасовий об'їзд, що дало змогу рухатись транспорту, проте тимчасові переправи не здатні витримати навантаження від руху транспорту тривалий період.

І для повноцінного проїзду потрібно було капітально відбудувати споруду. Дорожники розібрали конструкції зруйнованого мосту та розпочали будівництво.

Праву частину мосту відкрили для всіх видів автотранспорту у листопаді. За цей час дорожники завершили роботи й по лівому проїзду: влаштували два шари асфальтобетону, водовідведення з мосту та встановили бар’єрне огородження.

Загалом на Київщині було зруйновано 24 штучні споруди на дорогах державного значення. По 20 з них забезпечено проїзд шляхом будівництва тимчасових переправ. Два великі мости, у Стоянці на М-06 та міст через Трубіж на М-03 капітально відновлено.

tbu.com.ua

 

На автодороге М-03 Киев - Харьков - Довжанский капитально отстроен мост через р.Трубеж ©

Полноценное движение по мосту открыто и автомобили движутся по автодороге государственного значения. Эта международная трасса соединяет столицу с Полтавщиной и Харьковщиной и одна из ключевых дорог страны. Об этом сообщает пресс-служба Минразвития общин и инфраструктуры.

Мост через Трубеж был взорван в начале полномасштабного вторжения в РФ. После освобождения области от российских захватчиков дорожники оперативно устроили рядом с мостом временный объезд, что позволило двигаться транспорту, однако временные переправы не способны выдержать погрузку от движения транспорта длительный период.

И для полноценного проезда требовалось капитально отстроить сооружение. Дорожники разобрали конструкции разрушенного моста и приступили к строительству.

Правую часть моста открыли для всех видов автотранспорта в ноябре. За это время дорожники завершили работы и по левому проезду: устроили два слоя асфальтобетона, водоотвод с моста и установили барьерное ограждение.

Всего в Киевской области было разрушено 24 искусственных сооружения на дорогах государственного значения. По 20 из них обеспечен проезд по пути строительства временных переправ. Два больших моста в Стоянке на М-06 и мост через Трубеж на М-03 капитально восстановлены.

tbu.com.ua




Все права защищены © Транспортный бизнес 2008-2024

Перепечатка материалов сайта в полном или сокращенном виде только с письменного разрешения редакции.
Для интернет-изданий при перепечатке обязательна гиперссылка www.tbu.com.ua